Római katolikus plébániatemplom

Péter és Pál apostolok
Heves Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, egyenes szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom, az É-i homlokzat középrizalitjában álló toronnyal, a szentély Ny-i oldalán féltetős sekrestyével. Csehboltozatos hajó és szentély, a hajó bejárat felőli oldalán karzat. Falképek: 20. század. Berendezés: főként 18. század második fele, 19. század; főoltárkép: 19. század második fele (Sajóssy Alajos); keresztelőkút: 18. század vége (Giovanni Adami, Mozer József). Építtette Eszterházy Károly püspök (építész: Francz József). A templomkertben: kőkereszt, 19. század eleje.
külső leírás:
Egyhajós, egyenes szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom, a főhomlokzat középrizalitjában álló toronnyal. A szentély Ny-i oldalán féltetős sekrestye.
A templomkertben kőkereszt, 19. sz. eleje.

A templom most ragyogó állapotban van. Láthatóan egy teljes felújítás után. Festése és minden egyéb rendben, csak a belső teret nem volt módomban megnézni.

Kőkereszt (0.018 km)
könyvtár (7.485 km)