Római katolikus plébániatemplom

Mindenszentek
Gyöngyös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, keletelt, Ny-i homlokzati tornyos, félköríves szentélyzáródású templom, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel. A szentély É-i oldalán kétszintes sekrestye, a D-i oldalán földszintes bővítmény. Csehboltozattal fedett hajó, dongával és félkupolával fedett szentély, a hajó Ny-i oldalán karzat. Falképek: 18. második fele (Dietrich János Miklós). Berendezés: jórészt 19. század második fele; főoltárkép: 18. század második fele (Dietrich János Miklós). Építtette gr. Haller Zsigmond kegyúr, 1750-1753, 1766-1772 között. 1833-ban tatarozták. A templomkertben: kőkereszt, 1867; Szentháromság-oszlop, 18. század (?); Mária-oszlop, 18. század.
külső leírás:
Egyhajós, egy homlokzati tornyos, félköríves szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős keletelt templom. A szentély É-i oldalán 2 szintes, kontyolt tetős sekrestye, a D-i oldalon földszintes, kontyolt tetős bővítmény.
A templomkertben:
kőkereszt, 1867.,
Mária-oszlop, szobor, 18. sz.,
talapzat 1902.,
Szentháromság-oszlop, ?

Az állapot inkább már csak 5-ös alá!! A torony szigetelésénél valami gong lehet mert átás nyomokat találtm. Egyenlőre nem vészes, de figyelemfelkeltő.

Kőkereszt (0.006 km)
Kőkereszt (2.414 km)