Gyöngyös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, az utcavonalba kerítésfallal csatlakozó, egyhajós, Ny-i homlokzati tornyos, íves záródású templom. Enyhe kiülésű, pilaszterpárokkal és timpanonnal kiemelt bejárati rizalit, két oldalán attikafalas, a hajó homlokzatától előrelépő falszakaszokkal. Síkmennyezetes hajó, a hajó két rövidebb oldalán falazott karzatok. A karzatokon, a falazott szószéken és a szegmentíves ablakok belső lezárása felett barokk füzérdíszek. Berendezés: 18. század vége. Építtette a város református gyülekezete (építész: Rabl Károly). 1844-ben bővítették az épületet, ekkor készült a homlokzati torony (építész: Császka János). A templomkertben (hrsz.: 2141/2): parókia és iskola épülete, valamint az egykori ref. temetőből származó sírkövek.
külső leírás:
Szabadonálló, az utcavonalba kerítésfallal csatlakozó, egy homlokzati tornyos, íves szentélyzáródású templom, bejárati tengelyét pilaszterek ? és timpanon zárja a főpárkány magasságában.
A templomkertben a református temetőből való sírkövek vannak egymásra halmozva.
Utcai homlokzata és tornya kalsszicista. A késő barokk, szegmensíves ablakok a homlokzaton keretezetlenek, belül füzérdíszesek.

Az épület állapota az előző jelentés óta eltelt időben nem változott.

Iskola (0.070 km)