Zitterbarth M. saját háza, négyemeletes, romantikus sarokház. Máltás Hugó, 1850-1852.
:
Az épület Arany János utca felé 13 tengelyes, a Nádor utca felé 4-7-4 tengelyes homlokzatát állókonzolsoros főpárkány koronázza. emeletek között övpárkány, a harmadik emeleten könyöklőpárkány fut végig. Az épület földszinti falsíkját erőteljes kváderezés hangsúlyozza, az emeletek finoman fugázottak. A földszinti és az 1. emeleti falnyilások félköríves záródásúak, feljebbe állótéglány alakú ablakokat képeztek ki. A mezzanin ablakait egyszerű profilozás, az emeletié bimbósorral díszített szalag keretezi, lefutó sávokban folytatódó konzolos szemöldökpárkányokkal és az első és második emeleten romantikus diszsítményű mellvédekkel. A tükrös lizénákkal tagolt háromtengelyes, gazdag növényi dísszel hangsulyozott, félköríves záródású kapu a Nádor utcai homlokzat középtengelyében nyílik, eredeti széárnyakkal. Fölötte az első emeleten háromtengelyes erkély helyezkedik el, romantikus konzolokkal, öntött mellvédráccsal.

Állapota változatlanul jó. A tetőnél látszik vakolathiány (kép)

Banképület (0.119 km)