Háromemeletes, romantikus sarokház, Hild József, 1853.
:
Az épület 13 ablaktengelyes Nádor és Arany János utcai homlokzatát földszint fölött övpárkány, a második emeleten egyszerű, a harma-dik emeleten kétrészes könyöklőpárkány tagolja és két részes,- képszékében rozettadíszeket közrefogó keretezett növényi díszítésű sávokkal ellátott -, ori-ástojásléces, leveles konzolsora által tartott kazettás függőlemezű főpárkány zárja le. A falsávos föld-szinti homlokzatban félköríves záródású falnyíláso-kat alakítottak ki. A Nádor utcai homlokzat köze-pén elhelyezkedő kapu íve nagyobb a többinél. Az emeleteken állótáéglány alakú ablakok láthatók. Az első emeleti ablakok - összekötött - könyöklői alatt romantikus jellegű vakolatdíszek láthatók. Az abla-kok - csigás allókonzolok által tartott - szemőldőkpárkányai alatt barokkos-romantikus ornamentális díszek kaptak helyet. A Nádor utcai homlozat két szélső és középső három ablaktengelyébe, az Arany János utcai homlokzat harmadik-harmadik ablaktengelyében, íves kőkonzolokra helyezett erkélyek láthatók, koraeklektikus, geometriai díszítésű, öntöttvas korlátokkal. A Nádor utcai homlozat középső három falnyílása felett, a szemödökpárkányok magasabbra húzottak. A második emeleti falnyílások felett egyenes szemöldökpárkányok helyezkednek el, csigás állókonzolokon. Itt, a Nádor utcai homlokzat szélső ablaktengelyeibe, az első emeletihez hasonló kialakítású erkélyeket illesztettek. A harmadik emeleti ablakokat egyenes szemöldökpárkányok hangsúlyozzák.

Az osztályzat a külsőre vonatkozik, sok helyen lehullott a vakolat, erkélykorlát része hiányzik, a tetőnél is vakolathiány látszik.

Banképület (0.067 km)