Kápolna

kápolna
r.k. kápolna
Egyéb építmény
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az egykori Felnémeten, domboldalon álló, földszintes magtár. Pincéje, amely egykor kápolna lehetett, keresztboltozatos, Ny-i falában két reneszánsz sírkő. Az altemplomot 1716-ban említik először, mint "alkápolnát" s Szent Rozália tiszteletére volt szentelve. A 18. században alakították magtárrá.
külső leírás:
Domboldalon álló, földszintes, kontyolt nyeregtetős magtár. Pincéje, mely egykor kápolna lehetett, keresztboltozatos, nyugati falában két reneszánsz sírkő.
Raktár.
Az épület rendkívül elhanyagolt, alulról, felülről ázik, a 16. századi keresztboltozatos tér falai nedvesek, penészesek. Hasonlóképpen a faragványok, melyek állapota szakrestaurátori felülvizsgálatra szorul. A jelenlegi funkció méltatlan az épülethez.

Továbbra is megközelíthetetlen és azonos állapotban.