Banképület

pénzintézet
bank
Banképület, épült 1910-ben.
:
A négyemeletes épület hat ablak tengelyes Nádor utcai, nyolc ablaktengelyes Vigyázó F. utcai homlokzatát, illetve három tengelyes, sarokkiképzését a földszint fölött mellvédpárkánysáv a harmadik emelet fölött monumentális cseppsoros mellvédpárkány tagolja és monumentális későeklektikus mellvédet tartó két részes főpárkány zárja le. A kőburkolatos homlokzat az első-harmadik emeletet átfogó oriás-lizénak tagolják és változatos formájú domborműves díszek, - zárókő, stilizált fejszobrok, fűzérek ékesítik. A földszint és a harmadik emeleten kosáríves, egyebütt szegletes záródású falnyílásokat képeztek ki. Az erkély eltérő barokkos kőkorlátokat kaptak.

Bent tilos fényképezni, de megnézni lehet: szép ólomüveg ablakok, vagyis a pénztárcsarnok üvegfala látható.