Présház

Agrár műemlék
Agrár műemlék
borászat
présház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az utcára merőleges, oromzatos, nyeregtetős borház és tufába vágott pince, utcai homlokzatán négyzet alakú, háromszárnyas ajtó, fölötte szénaledobó, kétoldalt egy-egy vasrácsos ablak.
külső leírás:
Téglány alaprajzú pince nyeregtetővel, a tufába vágott pince előtt. A homlokzat közepén négyzet alakú, három szárnyú ajtó szalagkerettel, felette álló téglány alakú szénaledobó nyílás és egy kis padlásablak. Kétoldalt szalagkeretes, álló téglány alakú, vasrácsos ablakok. A többi pincétől eltérően, amelyeken deszkapárkányok zárják le az oromzatokat, itt az oromzat macskajárós.

Az épület az elmúlt néhány évben erősen elkezdett pusztulni. Több helyen látható ahogy a vakolat mállik lefelé. Még az ablak keretek vakolása is.

Présház (0.009 km)
borház (0.011 km)