Nesztor-ház

polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonalba illeszkedő, csatlakozó beépítésű, L alaprajzú, földszintes lakóház, utcai homlokzatán három, szegmentíves záródású, kőkeretes ikerablak, szemöldökdísszel. Egytraktusos alaprajz, az utcai szárny udvari oldalán későbbi, részben beépített tornác. Csehboltozatos helyiségek, egyikben stukkódísz. Kerítésfalában szemöldökdíszes kőkeretes kapu. Építtette Nesztor Mihály görög kereskedő.
külső leírás:
Utcavonalba illeszkedő, csatlakozó beépítésű, "L" alaprajzú, földszintes, kontyolt nyeregtetős lakóház.
Utcai homlokzatán 3 szegmensíves záródású, kőkeretes ikerablak szemöldökdísszel, kerítésfalában gyalogkapu.
Homlokzat:
3 ikerablak, füles bojtdíszes, könyöklőpárkányos kőkerettel, zárókőben, karikából kibújtatott páros levéldísz.
Gyalogkapu kőkerete: szegmensíves záródású, az ablakokhoz hasonló szemöldökdíszzel. (jelenleg ideiglenesen elbontva.)

Hosszú időn keresztül rossz állapotban lévő épület, gyönyörűen felújítva! A kőkeretes ablakok is eredeti állapotra visszaállítva. Az utca legtakarosabb épülete.

Kis Zsinagóga (0.026 km)
Deli-ház (0.033 km)