Kis Zsinagóga

zsinagóga
kulturális és szórakoztató épület
kiállítóhely
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Előkertes, téglalap alaprajzú, a főhomlokzat felől kontyolt nyeregtetős, hátsó homlokzatával a patakmeder támfalára támaszkodó épület, főhomlokzatán páros lizénákkal alátámasztott párkányos timpanon. Síkmennyezetes belső tér, D-i oldalán női karzattal. Az épület telkét 1845-ben szerezte meg a zsidó hitközség s nem sokkal a vételt követően emelhették az épületet. 1924-ben belső terét átalakították. Jelenleg kiállítóterem.
külső leírás:
Előkertes, téglalap alaprajzú, a főhomlokzat felől kontyolt nyeregtetős, hátsó homlokzatával a patakmeder támfalára támaszkodó középület. Főhomlokzatán páros lizénák fölött magas párkány timpanonnal.
Gyakran betörnek, hajléktalanok lakják.

2013.12.02 14:22 Lacipap állapot: 3 - pont: 13

Sokat gondolkoztam az értékelésen. Nagyon hányatott sorsú az épület. Láthatóan senki nem törődik a külsejével. Talán belülről jobb állapotban van.
Elég ritkán lehet látni, hogy lenne benne valamilyen rendezvény.

Deli-ház (0.025 km)