Deli-ház

polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésű, L alaprajzú, egyemeletes, kontyolt nyeregtetős ház, csatlakozó kerítésfalban nyíló kapuval. Udvari homlokzatán külső lépcső. Földszinten alacsony belmagasságú, gerendamennyezetes helyiségek. Feltehetőleg korábbi épület fölhasználásával épült. 1765-1806 között Deli Márton tulajdonában volt. A 20. század második felében jelentősen átalakították.
külső leírás:
Utcavonalban álló, fésűs beépítésű, "L" alaprajzú, emeletes, kontyolt nyeregtetős ház. Csatlakozó kerítésfalban kapuval.
Udvari homlokzatán külső lépcső.

Homlokzat:
Kétszintes, földszinten 2 műhelyablak, emeleten 2 szobaablak. Szobablakok kicserélve, csak a földszinti ablakok őrzik a ház eredeti jellegét. Kapuját lecserélték.
Külseje teljesen át van alakítva, a kapu le van cserélve, szükséges lenne a falkutatás.

Az épület állapota csak romlik és romlik. A környéken jártamban figyeltem fel arra, hogy már a tető is beomlott! Továbbra is eladó az épület!!!

Demetrovics-ház (0.011 km)
Kis Zsinagóga (0.023 km)