Háromemeletes romantikus lakóház, Máltás Hugó, 1860-1861.
:
Zártsorú beépítéshez csatlakozó, körülépített udvaros, kétemeletes romantikus lakóház, három utcára néző homlokzattal.
A Fő utca és a Bem rkp. felé 3+12+3 tengelyes, a Jégverem utca felé 2+5+2 tengelyes homlokzatot konzolos főpárkány zárja le, a szinteket övpárkányok választják el. A rizalitokat falpillérek keretezik. A földszinten a nyílások félköríves-, az emeleteken egyenes záradékúak. Az emeleti ablakok fölött konzolos szemöldökpárkányok, a szemöldök- és mellvédmezőket romantikus levélornamentika díszíti. A Jégverem utca felőli homlokzat első emeletén a középső három tengely előtt kőkonzolokon nyugvó kőkorlátos erkély húzódik. A kapu az erkély alatti középtengelyben nyílik, eredeti romantikus asztalosmunkájú kapuszárnyakkal. A két másik homlokzaton, a szélső rizalitok középtengelyeiben, az első emeleten hasonló erkélyek vannak. A Fő utcai D-i utolsó tengelyben keskenyebb mellékkapu nyílik. A Jégverem utcai homlokzat sávozott.

Tényleg kopott, de még elég jó állapotú.

Sőtér-villa (0.064 km)