Gallasy-ház

polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Saroktelken álló, egymáshoz kerítésfalban lévő kapuval kapcsolódó, két, egymással derékszöget bezáró, négyzet és téglalap alaprajzú, csonkakontyolt nyeregtetős lakóházakból álló együttes. A Ny-i épület egyemeletes, a homlokzat emeleti középtengelyében Immaculata-falkép, 18. század második fele (Zirkler János ?), a K-i szárny földszintes. Az emeletes épület egyik földszinti tere boltozott, a többi helyiség síkmennyezetes. A földszinten barokk vasrácsok. Korábbi, 1735-ben leégett ház helyén építtette Duka György rác kereskedő. 1843-ban vásárolta meg özv. Gallasy Istvánné.
külső leírás:
Egymáshoz kocsibejáróval kapcsolodó négyzet és téglalap alaprajzú csonkakontyolt nyeregtetős lakóházakból saroktelken álló együttes. A Ny-i épület egyemeletes, a K-i földszintes.

A néhány elmúlt év elég sokat rontott a festésen és vakolaton. Kisebb hibák már találhatók az épületen. Most még könnyű lenne javítani.

Valner-ház (0.052 km)
Duzi-ház (0.126 km)