Paplanos-Najman-ház

polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésű, L alaprajzú, emeletes épület, enyhén előreugró középrizalittal, abban kőkeretes bejárati kapuval, udvari homlokzaton a kaputengelyben egy nagy loggiával. Kéttraktusos utcai, egytraktusos udvari szárny. Földszint és részben az emeleti helyiségek csehboltozottak. Korábbi ház felhasználásával épült. 1711-1975 között a Paplanos család tulajdonában volt, akiktől Najman József borbélymester vásárolta meg s építtette át az épületet.
külső leírás:
Utcavonalhoz igazodó, zártsoros beépítésű, "L" alaprajzú, emeletes, nyeregtetős épület, enyhén előreálló rizalittal, az udvari homlokzaton a kaputengelyben egy nagy loggiával.

Az épület jelentősen nem változott. Ennek ellenére nagyon jól megfigyelhető az alapból felszivárgó víz vakolatromboló munkája. Főleg a lábazat és az ablakpárkány közötti részeken.

Valner-ház (0.019 km)
Duzi-ház (0.055 km)