Szent Márton püspök
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A településtől távol, dombtetőn álló, egyhajós, keletelt, poligonális szentélyzáródású, az oromzatos Ny-i homlokzat fölött huszártoronyos templom. Sarkain egy-egy támpillér, a szentély É-i oldalán féltetős sekrestye. Keresztboltozatokkal fedett belső tér, Ny-i oldalon karzat. Falképek: 1960 körül. Berendezés: főoltár, 18. század második fele (Wittmann János ?). Középkori templom maradványainak, illetve a bélapátfalvai ciszterci monostor köveinek felhasználásával építtette az általa összekéregetett pénzen Baranyai István remete 1734-ben. 1836-ban helyreállították. A templomtól D-re sírkövek olvashatatlan évszámmal.
külső leírás:
Településtől távol dombtetőn álló, egyhajós, keletelt templom poligonális szentélyzárodással, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a főhomlokzat fölött huszártoronnyal.
Nyugati homlokzatának sarkain egy-egy támpillér.
A szentély északi oldalán féltetős sekrestye. A templomtól délre síremlékek.

A felújított tető szép állapotban van. Belül teljesen felállványozva felújításra vár. A polgármester úr elmondta, hogy márciusban zárul egy pályázati határidő, amit az egri érsekség írt ki, ebben reménykednek nagyon. Ha a felújítást befejezik, az állványzat faanyagát hasznosítani fogják: a ravatalozó elé építenek esőbeállót belőle.

A sekrestye nyugati fala megrepedt!

Megjegyzés: egyetértek VasG-vel, én is megszerettem ezt a szép kis templomot. :-)