Római katolikus plébániatemplom

Szent István király
Hatvan Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Település központjában, kőfallal kerített, emelt helyen álló, egyhajós, keletelt, Ny-i homlokzati tornyos, poligonális szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom. A szentély É-i oldalán féltetős sekrestye, D-i oldalán kisebb, kontyolt tetős bővítmény, a homlokzati falak mentén támpillérek. Csehsüveg boltozattal fedett hajó, fiókos dongaboltozattal fedett szentély, a hajó Ny-i oldalán karzat. Falképek: 1930-as évek. Berendezés: 18. század vége, 19. század vége; főoltárkép: 1775-1779 (Johann Lucas Kracker). Korábbi, középkori templom felhasználásával épült a 18. század első felében, később bővítették, tornyát és homlokzatát gr. Grassalkovich I. Antal, a templom kegyura építtette. 1917-1928 között tatarozták.
külső leírás:
Település központjában, fallal kerített, emelt helyen álló egyhajós, egy homlokzati tornyos, poligonális szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős, keletelt templom.
A szentély északi oldalán féltetős sekrestye, déli oldalán kisebb kontyolt tetős bővítmény. A homlokzati falakat támpillérekkel erősítették.

A templom állapota jónak mondható. Feltáró munka jelei látszanak, két helyen (képek). Az északi oldalon egy helyen a tetőt megbontották (kép).