Mocsáry-kastély (Heves Megyei Önkormányzat Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézete)

egészségügyi és szociális épület
szociális otthon
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Domboldalon álló, téglalap alaprajzú, kastélyegyüttes, középen egyemeletes, középrizalitos, kétoldalt visszaléptetett földszintes épületszárnyakkal. Ny-i homlokzatának timpanonos középrizalitjában egykorú domborművek (Marco Casagrande), előtte négyoszlopos portikusz, emeleti erkéllyel. Belseje teljesen átalakított, helyiségek síkmennyezetesek. A kastélytól D-re szabadon álló, egyemeletes, téglalap alaprajzú, kontyolt nyeregtetős, külső lépcsős melléképület, D-i homlokzatán középrizalittal. A kastélypark részét képező egykori tó szigetén kerti épület található, az ún. Gloriette (trsz.: 2128).
Domboldalon álló kastélyegyüttes.
Észak-déli hossztengelyre fűzött főépület, téglalap alaprajzú, középen egyemeltes, középrizalitos, két végén kisebb mélységű földszintes épületszárnyakkal, kontyolt nyeregtetővel. Nyugati homlokzatának timpanonos középrizalitján domborművek.
A kastélytól délre szabadonálló, egyemeletes, téglalap alaprajzú, kontyolt nyeregtetős, külső lépcsős melléképület, déli homlokzatán középrizalittal.

Az 1980-as években rendkívül alacsony színvonalú helyreállításon esett át.
Heves Megyei Önkormányzat Fogyatékosok Otthona.