Háromemeletes romantikus lakóház, Pan József, 1855.
:
Zártsorú beépítéshez csatlakozó, "U" alaprajzú, háromemeletes romantikus lakóház, három utcára néző homlokzattal.
A Fő utca és a Bem rkp. felé 2+3+2 tengelyes, a Jégverem utca felé 2+5+2 tengelyes homlokzatot konzolos főpárkány zárja le, a szinteket övpárkányok választják el. A rizalitokat tükrös falpillérek keretezik. A földszinten és az első emeleten a nyílások félköríves-, a felsőbb emeleteken egyenes záradékúak. Az első és második emeleti ablakok fölött konzolos szemöldökpárkányok, a második emeletiek fölött szakállas szemöldöktagozatok. A Jégverem utca felőli homlokzat első emeletén a középső három tengely előtt öntöttvas konzolokon nyugvó öntöttvas korlátos erkély húzódik. A helyreállításkor visszahelyezett kapu az erkély alatti középtengelyben nyílik.

Továbbra is kitűnő állapotban van.

Sőtér-villa (0.079 km)