kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
irodaház
Kétemeletes, klasszicista ház (KÖZTI irodaház része), Pollack Ágost, 1838.
:
Szabálytalan "U" alakú kétemeletes, klasszicista épületszárny, eklektikus átépítéssel, modern irodaházhoz kapcsolódva.
A hét tengelyes, kétemeletes klasszicista épületrész homlokzatának földszintjén vállpárkánnyal összefűzött ívezetes architektúra vonul végig, a földszint és az első emelet közt könyöklő és övpárkány húzódik, az épületet egytagú főpárkány koronázza. A földszint ablakai félkörívesek, jobbról a második tengelyben utólagosan kialakított kapu nyílik. Az emeleti ablakok egyenes záródásúak, kereteltek, az első emeletieket szemöldökpárkány hangsúlyozza. A fenti részhez balról három szintes, tört homlokzatú eklektikus szárny kapcsolódik.

Nem értem, hogy a Kecskeméti utca megnevezése mit keres itt. Az épület változatlan állapotú. Talán elhanyagoltabb.

Városfal (0.077 km)
Városfal (0.084 km)