polgárház
városi polgárház
Emeletes, három utcára néző ház, klasszicista homlokzattal, 1840 körül.
:
Szabadon álló, zárt udvart kerítő trapéz alaprajzú, emeletes klasszicista sarokház, három utcára néző homlokzattal.
Iskola utcai homlokzata nyolc-, Gyorskocsi utcai kilenc-, a Markovits Iván utcai háromtengelyes. A homlokzatokat egyszerű főpárkány zárja, a szinteket övpárkány választja el, az ablakok alatt könyöklőpárkányok futnak végig. A nyílások egyformán egyenes záradékúak, tagozott kereteléssel; a középső, rövid homlokzat szélein üzletajtók. Az ablakok kifelé-befelé nyílóak, eredeti asztalosmunkák. Az iskola utcai negyedik tengelyben nyílik az egyenes záradékú kapu. A szomszéd telek felé néző tűzfala az új beépítés által szabadon hagyott. Kontyolt nyeregtető, cserépfedéssel.

Szépen rendben tartott főhomlokzat, jelentős vakolathibák a kevésbé szem előtt lévő részeken. Vizesedés az emeleti szinten is, egy részéért talán a korábbi eresz a ludas.