Karmelita kolostor

kolostor
Győr-Moson-Sopron
Sopron Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Volt karmelita kolostor, középkori eredetű, barokk, 17. sz. Ebédlőjében falképekkel díszített stukkós mennyezet. Egyik hálótermében faragott mestergerendás mennyezet, az épület homlokzatánál az egykori kálvária két stációja: Töviskoronázás és Ostoroz

2011.02.27 13:31 Bélosz állapot: 5 - egyéb

"A terveket két Ybl díjas építész, <b>Magyari Éva és Pazár Béla</b> készítette, a régészeti feltárást <b>Nemes András és Balázsik Tamás</b>, a művészettörténeti konzultációt pedig <b>Dávid Ferenc</b> biztosította. A refektórium freskóinak és stukkóinak restaurálását <b>B. Juhász Györgyi</b> végezte. Az építéshatósági és műemlékvédelmi szempontokat a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal nyugat-dunántúli irodájának vezetője, <b>Veöreös András</b> érvényesítette. A generálkivitelezést a METO Zrt. végezte, <b>Sohodóczki Zoltán</b> főépítésvezető irányításával. Külön köszönet a műszaki ellenőri feladatain túl is értékes meglátásokkal közreműködő <b>Puetáni-Holl Imrének</b>. A belsőépítészet <b>Bársony István és Tanító Balázs</b> munkáját dicséri. Az egész beruházást <b>Vető Mária és Kránicz András</b> vezette, koordinálta."

_________