:
Háromemeletes, belsőudvaros, eklektikus stílusban átalakított klasszicista bérház, a Királyi Pál és a Bástya utcák sarkán.
Külső: Az épület 19 ablaktengelyes Királyi Pál utcai és 6 tengelyes Bástya utcai homlokzatait a Földszint fölött három részes dór övpárkány tagolja és három részes, tojásléces főpárkány zárja le. Az épület falsávos földszintjén félköríves záródású mélyített falmezőket alakítottak ki, amelybe állótéglány alakú ablakokat illesztettek. A tagozatos félkörívvel záródó kaput pilaszterpárok fogják közre.
Az emeleteken állótéglány alakú ablakok láthatók. Az első emeleti, - mellvédjében koszorúdíszes - ablakok felett, csigás konzolpáron háromszögletű oromzatok, a második emeleti ablakok felett, hasonló konzolpárokon egyenes szemöldökök kaptak helyet. A harmadik emeleti, egyszerű egyenes szemöldökpárkányokkal ellátott ablakok között dór pilasztereket alakítottak ki. Az épület homlokzatán Petőfi Sándor 1848-as ott lakását megörökítő emléktáblát helyeztek el.

Az épület állapota jó. Budapestpont működik benne.