Kétemeletes, kora eklektikus ház. Wagner János, 1868.
:
Kétemeletes, belsőudvaros koraeklektikus lakóház, zártsorú beépítésben.
A kétemeletes épület öttengelyes utcai homlokzatát emeletenként választó-, ill. könyöklőpárkányok tagolják és kéttagú konzolos főpárkány zárja. A homlokzat középrészét kis kiülésű rizalit hangsúlyozza, az első emeleten hármas kapcsolt ablakos zárterkéllyel, felette hasonló kapcsolt nyílás előtt ballusztrádkorlátos nyitott erkéllyel, melynek mellvédkorlátja ma hiányzik. A félköríves záródású ablakok Bramanteszk keretezésűek, a középrizalit második emeletén a hármas ablakot egyetlen háromszögű timpanonos szemöldökpárkány hangsúlyozza. A második emeleti ablakok mellvédmezői bábosak, az első emeletieké egykor tükrös kialakításúak voltak. A földszinti architektúra a főtengelyben lévo félköríves záródású kapu kivételével teljesen átalakított, a jelenlegi dobozportálok teljesen elfedik az eredeti nyíláskiosztást.

Szépen rendben tartják, a zárterkély különösen impozáns, egyedüli probléma az alsó szint üzlethelyiségeinek "lakatlansága".

Városfal (0.075 km)