Háromemeletes lakóház, Steindl Imre, 1875-1876. Kora eklektikus (neoreneszánsz).
:
Háromemeletes, eklektikus épület, zártsorú beépítésben a Kecskeméti és a Királyi Pál (Schützer, Lövész) utcák sarkán.
Az épület Kecskeméti utcai homlokzatát a földszint fölött övpárkány, az első emelet fölött övpárkány, a második emelet fölött mellvédpárkánysáv tagolja és három részes, tömör mellvédet tartó főpárkány zárja le; A hangsúlyos rusztikus falburkolattal ellátott földszint fölött az emeleteken falsávokat alakítottak ki. A falmélyedésbe húzott egyenes záródású földszinti nyílások felett, az első emeleti négy tengelyes főhomlokzat középső két axisa előtt kovácsoltvas korláttal ellátott erkély helyezkedik el. Az első emeleti, egyenes záródású ablakokat szemöldökpárkány emeli ki. A második emeleti, tagozatos keretezésű, háromszögletű oromzattal ellátott ablakok, tagozatos keretezésű mellvédjében, eklektikus füzérdíszek közötti körben domborműves fej kapott helyet. Az ablakok között kannelurás eklektikus pilaszterek állnak. A harmadik emeleti, tagozatos keretezésű, zárókővel díszített ablakok félköríveinek indító vállpárkányai között kannelurás dór-eklektikus pilaszterek helyezkednek el. A Királyi Pál utcai homlokzat, a Kecskemét utcai homlokzat megoldását ismétli meg egyszerűbb formákkal. Az épület kőszobrászati munkáit Marltenke Vilmos készítette.

Gazdagon díszített eklektikus lakóház. Majdhogynem kifogástalan az állapota, a lábazatnál van némi vakolathámlás, de ez minimális.

Károlyi-palota (0.088 km)