Háromemeletes, klasszicista ház, Hild József 1845, 1846 (módosítás).
:
Háromemeletes, belsőudvaros klasszicista bérház, zártsorú beépítésben.
A háromemeletes, 2-5-2 ablaktengely-osztású épület homlokzatát két részes, koronázó párkánya alatt óriás-tojásléccel hangsúlyozott főpárkány zárja le, amelynek képszékében a rizalit három középső ablaktengelye, valamint a rizalitot a három emeleten át közrefogó lizénák tengelyében egy-egy női fejet ábrázoló tondó helyezkedik el. A földszinten különféle formájú, átalakított falnyílások láthatók. Az emeleteken állótéglány alakú ablakokat alakítottak ki. Az első és második emeleti ablaksor felett egyenes szemöldökpárkányok kaptak helyet. A rizalit középső három ablaktengelyében lévő falnyílások megemelt szemöldökpárkányai, a nyílásokat közrefogó, korinthuszi fejezetű falpillérekre ülnek. A többi szemöldökpárkány íves konzolpáron nyugszik. Az első emelet középső három ablaktengelyében eklektikus vasráccsal ellátott erkély helyezkedik el.

Hibátlan külsejű épület, itt működött a XIX. században az Itáliából áttelepült Marastoni Jakab festőiskolája.

Anker-ház (0.119 km)