palota
Lakóépület, eklektikus, 1900. A kapualjban és a lépcsőházban falfestmények.
:
Utcavonalban szabadon álló, téglány alaprajzú, kétemeletes lakóház. Az udvar szintje az utcánál mélyebb, az alagsor ott földszintként jelenik meg. A főhomlokzaton félköríves ablakok, a bal oldali tengelyben kapu, az udvari homlokzaton kosár-, ill. szegmentíves, üvegezett loggia. Igényes belsőépítészeti részletek.

Az épület állapota az utolsó jelentés óta nem változott, vagyis erősen lepusztult. Az érdemjegyen a változatlan tendencia miatt rontottam, illetve azért, mert a kapualjban lévő falfestmények gyakorlatilag elpusztultak (a déli oldalon a képen látható állapotra romlott, az északin eltűnt), s feltételezem, hogy hasonlóképpen csak pusztultak a lépcsőházban lévők is (ide bejutni most nem tudtam). Vagyis a ház lassan elveszti valamennyi "igényes belsőépítészeti részletét", amely a védelem egyik oka volt.

csónakház (0.739 km)
Iskola (1.142 km)