R.k. templom, késő barokk, 1800 körül.
:
Kis magaslaton szabadon álló barokk templom, ÉNY-i tályolással. Homlokzati középtornya kissé kilép a főhomlokzat síkjából. A középrizalitot 1-1 dór fejezetes- lábazatos rizalit szegélyezi.. Egyenes záródású kőtokban kapu a XIX sz. végéről. Fölötte kősupraporta a jezsuiták szimbólumával. Nagy hegedűablak a karzaton. Kéttagú főpárkány. A főhomlokzat 2 oldalán tömör faltükrök. Kőlábazat. Az 1. toronyemeleten faltükörbenzsalus, köríves, nagy padlásablak, fölötte húzott övpárkány. A 2. toronyemeleten faltükörben zsalus harangablakok. Órapárkány, rajta formás, barokk vonalú toronysisak, csúcsán kereszt. Íves volutás, kőlapokkal fedett oromfal, végein 1-1 kő vázával. Az oldalhomlokzatokat sima sávok keretezik, a mezőkben 1-1 hegedűablak, elől vakablakok. Részben Íves oldalakkal záródó poligon szentély. A sekrestyén kőtokban ablak apácaráccsal. Sekrestyeajtó befalazva. Hódfarkú cserépfedéssel.

2017.06.11 16:33 tebali állapot: 4 - koordináta: N 47° 19,157' E 18° 37,190' - pont: 92

A templom a falu közepén egy dombtetőn áll. Környezete ápolt, de az épület vakolata már erősen áhítozik egy felújítás után. Sok helyen kopott, hiányos. A bejárati ajtó (kapu) új.