Emeletes kora klasszicista ház, sarokerkéllyel, Dankó András, 1811. Középkori részletek.
:
Zártsorú beépítéshez csatlakozó, eredetileg körülépített udvaros, ma L-alaprajzú, emeletes klasszicizáló későbarokk sarokház, az emeleten sarok-zárterkéllyel, belsejében középkori részletekkel.
Fő utcai homlokzata 2+4+2 tengelyes, egyszerű zárópárkánnyal, a földszint fölött övpárkánnyal. A középrizalit sávozott falsíkkal hangsúlyozott. A földszinti nyílások félköríves kőkeretesek, egy kivétellel üzletajtók, a középrizalit két jobb oldali tengelyében nyílik a helyreállításkor rekonstruált szegmentíves kapu. Az emeleti ablakok egyenes záradékúak, szemöldök- és mellvédmezőikben domborművek díszítik: a szemöldökmezőkben klasszicizáló puttó-jelenetek, a mellvédmezőkben chinoiserie-jelenetek vannak a középrizaliton, a szélső rizalitokon pedig indadíszes domborművek. Az épület sarkán, az emeleten kör alaprajzú, kőkonzolos zárterkély helyezkedik el, konzolos párkánnyal, négy ablakkal, az ablakok szemöldökmezőiben copf füzérdíszekkel. A zárterkély fölött kúpos tető emelkedik.
A Pala utcai oldalhomlokzat öttengelyes, egyenes záradékú ablakai kőkeretesek, az ablakok közeit falsávok és táblázatok tagolják. A földszinti ablakokon barokk apácarácsok.
A Fő utcai szárny mellett a telekhatáron magas, vakolt, cserépfedésű kőkerítés emelkedik, az épület felé kőpilléres, kővázás kétszárnyú kovácsoltvas kertkapu nyílik rajta.

Az épület homlokzatát felújították. Az állapota ennek megfelelően nagyon jó.

Sőtér-villa (0.116 km)