Megújulásunk támogatója:  

Római katolikus templom

azonosító:
3756
törzsszám:
1638
szélesség (lat):
N 47° 16,015'
hosszúság (lon):
E 18° 50,082'
védettség:
Műemléki védelem
jelleg:
Építmény
név jellemző:
Mai
eredeti kategória:
Szakrális építmény
eredeti főtípus:
templom
eredeti típus:
r.k. templom
megye:
Fejér
helység:
cím:
helyrajzi szám:
1164
település KSH kódja:
2015
földhivatal:
Dunaújváros Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, barokk, 1723. Berendezés: padok, barokk, 18. sz.; oltárszekrény, szószék, kő keresztelőkút, copf, 18. sz. vége.
:
Az országút mentén nagy kertben szabadon álló, megközelítően keletelt, egyhajós, téglány alaprajzú épület a homlokzat előtt álló órapárkányos, de óra nélküli, gúlasisakos toronnyal, szegmentíves záródású szentéllyel.
A sárgára festett homlokzatokat vízszintesen az alacsony lábazat és az egyszerű főpárkány, függőlegesen a tengelyeket elválasztó, a széleken megkettőzött, fehérre festett lizénák tagolják.
A kőkeretes nyugati kapu felett az építtető Fleischmann család címere, felette kör alakú vakablak. A torony órapárkány alatti részén minden oldalon nagyméretű, félköríves záródású ablakok nyílnak, egyszerű vakolatkeretben.
A hajó homlokzatai három ablaktengelyesek, a nagy szegmentíves nyílásokat fehér szalagkeret övezi.
A szentély déli oldalán ugyanilyen ablak nyílik, az északról kapcsolódó sekrestyének csak nyugaton van egy modern ajtaja.

Állapotjelentések

2015.11.29 14:45 klo állapot: 4 - pont: 20

Imponálóak a kerítésen elhelyezett információs táblák, de sajnos a kapu zárva volt. A lábazati hibák távolról szemlélve, úgy tűnik, még megvannak.

Új jelentés készítéséhez be kell jelentkezni.