Bicske Körzeti Földhivatal
Római katolikus templom, copf, 1787.
:
A település fő útvonalának elágazásában enyhe dombon É-D-i tengellyel szabadonálló épület, homlokzati tornyos, tört vonalú sisakkal, sokszögzáródású szentélyrészes, É-i, szentély mögötti részéhez sekrestye tömege kapcsolódik. A homlokzatok sözétebb árnyalatú faltükreit fehér vakolatszalagok reretezik. A kontyolt nyeregtető palafedésű.

D-i (fő)homlokzat három tengelye közül a szélsőkben félköríves üresen álló szoborfülkék, a középtengelyben szegmentíves záródású, kökeretes ajtó, felette kosáríves záródású ablak nyílik. A középtengelyt annak két oldalán az egész homlokzat magasságában pilasztererek hangsúlyozzák. Az oromfal íves, volutás. A tetőtér körablakkal nyílik a főhomlokzatra. A harangemeleten négy irányba ablakok, felette órapárkány. A tornyot fémlemez fedésű tört vonalú sisak zárja.
Az oldalhomlokzatok 4 tengelyesek (3+1). A tengelyekben a hajón kosárív záródású ablakok, a sekrestyén álló téglány ablak nyílik. A szentélyrésznél a hajó szélessége kissé lecsökken, a sekrestye tömege a területre jellemző módon a hátsó homlokzathoz csatlakozik.
A sokszögzáródású szentélyhez négyzet alapú, csonkolt nyeregtetős alacsonyabb tömb csatlakozik.

A templom kívülről szépen fel lett újítva. Sajnos be nem jutottam.