Római katolikus templom, klasszicista, 1832-1834.
:
A község egyik főutcájának kiöblösödésében, az út tengelyében áll és néz szembe a kastéllyal. ÉNY-DK. tájolású. Elhelyezkedése még az előzmény tplot idézi, tömegképzése, homlokzata tipikusan klasszicista. Egyenes szentélyzáródás, NY. végében 2 torony.
Főhomlokzatát a nyitott előcsarnok uralja, ahová alacsony pofafalak közé zárt széles kőlépcsor vezet fel. Kétoldalt falpillérek, közöttük 2 hatalmas, nútolt dór-jellegű kőoszlop hordja a széles párkányt, melyre még tümpanon ül. Az oszlopcsarnok hátfalán kő keretben, konzolos kő szemöldök rátéttel hatalmas kapu eredeti vasalással. A faszerkezet semmitmondó. Mellette a falon hősök emléktáblája. A kapu fölött nagy, félkörös kórus ablak klasszicista osztással, húzott keretezéssel. Az oldalsó falpillérekben 1-1 íves fülke. Az oldalhomlokzat konform, mintegy a főhomlokzat lecsendesített megjelenése. Kiskiülésű rizalitot 1-1 sima lizéna határol, magasan a már látott félkör ablak. A főhomlokzatról átforduló széles párkányra itt is tümpanon ül. A szentély 2 oldalán 1-1 zömök torony uralja a hátsó homolkzatot, de nem különösebb hangsúllyal. A toronybejáratok architektúrája a főbejáratét ismétli, itt már emberi léptékkel. A tornyok alsó szintjét záró sovány választópárkányra ül a felső toronyemelet. Minden oldalon 1-1 nagy, zsalus harangablak. A hátsó homlokzat tümpanonján nagy méretű kereszt. Toronysisak nincs, az igen lapos gúlafedések csak kellő távolságból láthatók.

A felújítás csak a tornyokat érintette. A lábazati vizesedés továbbra is látható.