rövid leírás:
R.k. templom, barokk, 18. sz. Falra festett főoltár, rokokó. Berendezés: szószék, rokokó; mellékoltár, empire.
:
A falu főutcájában, házak környezetében, de szabadonállóan helyezkedik el, K-Ny. tájolással, kiemelkedő terepszinten. Tájolása folytán hátat fordít a falunak. A szinte purista szemléletű műemléki helyreállítás meglehetősen sivár külsőt adott az épületnek. Az épület végfalához épített (vagy fordítva?) torony sarkait 2 szintes, diagonális támpillérek támasztják. Kőből falazottak és kőlappal fedettek. 2 szinten kőkeretezésű lőrésablakok, a legfelsőn félkörös záródású, vakolt keretezésű, zsalus harangablakok. A sarkokon a leváló vakolat alatt itt-ott armirozást imitáló festés látható. A D. toronyfalon barokk-kori kapun át jutunk a toronyba. Meglehetősen idomtalan, 4 oldalú bádog gúlasisak fedi. A hosszoldalakon sima falak, meglehetősen nagy, félkörös záródású, sokosztású, újabb típusú ablakok vakolt keretben. A D. falon kő keretben újabb bejárati kapu. Homorú íves, hurkataggal indított főpárkány, csak a hajón. A sima vakolat alatt soros kőfalazás és barokkos (?) rücskös vakolás. A szentélyen lesarkított egyenes végfal, azon kőtábla: "ANNO DOM / MDCXCVI". Az alacsony kis sekrestyén barokkos ablakok külső ráccsal. A szentély és a sekrestye falán kőlábazat, egyebütt cementvakolat. Kontyolt nyeregtető, palafedés.

Sajnos a templom minősítése még nem érhette el az 5-ös minősítést, a megkezdett felújítás egyenlőre csak a tető részt érintette.
Az nagyon szép, jó minőségű új cserép fedés, és a torony sisak is megújult.
Új a csatorna rendszer is. A falak felújítása még hátra van, egyenlőre áll a munka.