Kétemeletes romantikus ház, 1860-1862.
:
Zártsorú beépítésben álló, kétemeletes, romantikus épület, a két utcával párhuzamosan álló épületszárnyak által közrefogott udvarral. A pincében szivattyú-gépház, mely a Déli pályaudvarra juttatta a vizet a Dunából.
Fő utcai homlokzata öttengelyes, a középtengelyben nyíló kapuval. Egyszerű zárópárkány, alatta karéjos padlásszellőzőkkel, a földszint felett övpárkány. A nyílások szegmentívesek, kő keretelésűek, a homlokzat nyerstégla burkolatú.
A Bem rakparti homlokzat szintén öttengelyes, konzolos főpárkánnyal, a földszint felett övpárkánnyal és könyöklőpárkánnyal, az első emeleti ablakok mellvédjeiben rozettás tükrökkel. A földszinten szegmentíves, az emeleteken egyenes záradékú nyílások, az első emeleti ablakok fölött konzolos szemöldökpárkány. A bal szélső tengelyben kapu nyílik

Mindkét homlokzatát felújítják. A négyest ennek megfelelően inkább megelőlegeztem.

Lánchíd (0.089 km)