Lamberg-kastély és parkja

Mór Körzeti Földhivatal
Volt Lamberg-kastély, ma turista szálló, klasszicista, 1839. Kertje védett.
:
Nagy kiterjedésű parkban szabadon álló "U" alaprajzú, egyemeletes, részben alápincézett épület, déli oldalának középtengelyében - a rövid szárnyak között - az alsó szinten sávozott pillérekre, az emeleten jón oszlopokon nyugvó timpanonos középrizalittal, északi oldalán kis kiülésű, szintén timpanonos középrizalittal. Tetőzete cseréppel fedett nyeregtető. A homlokzatokat a két szint közötti osztópárkány, valamint a főpárkány tagolja. A földszint sávozott, az emelet a nyílások keretezését leszámítva tagozatok nélküli.
A déli homlokzat 2+3+2 tengelyes, a középső három, félköríves záródású, vakolatkeretezésben álló nyílás a portikuszban helyezkedik el. Az oldalszárnyak dél és kelet felől mindkét szinten egy tengelyesek, azonban a déliek vakablakok.
Az északi homlokzat 5+3+5 tengelyes, a középső három - csakúgy mint a déli homlokzaton - a középrizalitban helyezkedik el, az emeleti nyílások előtt konzolokkal alátámasztott erkéllyel.
Az oldalhomlokzatok öttengelyesek, azonban a keleti 3., valamint a nyugati 1. és 2. tengelye vakablak.

A kastélyt nem lehet megközelíteni, körbe van kerítve. Munkálatok nem látszanak.