Csongrád
Szentes Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, copf, épült 1807-1826 között, építette Fischer Ágoston. Belseje boltozott, kétemeletes karzata a két rövid és az északi hosszoldalon kosárív-pillérsoros szerkezettel, tornya a keleti rövid homlokzat mellett.
:
Szabadon álló, egyhajós templom, egyenes záródású szentéllyel, homlokzati toronnyal. A torony korábban külön állt, 1772-75 között épült.
Négyszintes; földszintjén kőkeretes félköríves kapuzat, a sarkokon támpillérek erősítik a toronyaljat. A kapu felett ovális, fekvő medaliondísz, felette törtvonalú párkányzat.
A torony oldalain fekvő téglalap alakú kórusablakok, a harmadik szinten vízszintes, sávozott saroklizénák között fekvő keretezett, ovális ablakok, legfelül könyöklőpárkányos, félkörívesen keretezett, egyenes záródású harangablakok.
A felső szint sarkain volutás fejezetű lizénák, az ablakok felett órák, egyenes párkányzat fölött kis oromzat, melyet szegmensíves párkány zár le. Nyolcszögletes sisak.
A toronytest íves oromfalakkal kapcsolódik a hátralépő homlokzathoz, 1-1 kerek ablakkal és sarkain kővázákkal díszítve, a falakat faltükrök élénkítik. A templom oldalain 7-7 ablak van.
Északi oldalán falsávok között szegmensíves záródású ablakok és két egyenes záródású kőkeretes ajtó.
Déli oldalán hasonló, utólag épített támpillérekkel az ablakok között.
A szentély sarkai legömbölyítettek, hátul kis timpanon díszíti, oldalain 7-7 ablak van egymás alatt a szinteken. Körülfutó tagolt párkányzata felett nyeregtető cserépfedéssel.

A templom állapota szép, de kisebb vakolathiányos részek vannak rajta.