Háromemeletes neoreneszánsz ház, Steindl Imre, 1871.
:
Zártsorú beépítésben álló, körülépített udvaros, háromemeletes historizáló lakóház.
Homlokzata 3+6+3 tengelyes, a középső két tengelyt elfoglaló kapuval, kapu fölött erkéllyel. A második emeleten balusztrádos erkély húzódik végig, mely a szélső rizalitokon konzolos, a középrizaliton franciaerkély. A homlokzatot háromtagú főpárkány zárja le, fölötte attikafallal, a szinteket övpárkányok választják el. A földszint és a felső emelet nyílásai félkörívesek, a közbenső emeletekéi egyenes záródásúak, az első és harmadik emeletieket pilaszterek keretezik. A második emeleti ablakokat konzolos szemöldökpárkányok koronázzák, a középrizalitban timpanonokkal. A kapuban eredeti, díszesen faragott kapuszárnyak, a kapu feletti lunettában díszes kovácsoltvas munka.

Négyes alá. Koszos, lehangoló épület, a Lánchíd felől fehérre meszelt, hatalmas tűzfallal. Ez utóbbi nagyon kellemetlen látvány.

Arany-bástya (0.091 km)
Sőtér-villa (0.113 km)