Kétemeletes romantikus épület, Máltás Hugó, 1861-1866.
:
Zártsorú beépítésben álló, körülépített udvaros, két utcára néző, kétemeletes romantikus lakóház.
Fő utcai homlokzata 2+5+2 tengelyes, konzolos szemöldökpárkánnyal, a földszint fölött övpárkánnyal. A középrizalitot széles lizénák keretezik, a tengelyek között karcsú falsávok tagolják a homlokzatot. A szélső rizalitok falsíkja sávozott. A földszint és az első emelet ablakai félkörívesek, a második emeleten egyenes záradékúak. A földszinti ablakok záradékait egymásba metsződő ívek sora díszíti, gazdag levéldíszes fejezetekkel, az emeleti ablakok ornamentális keretelésűek. Az emeleti középablak könyöklőjében a főváros domborművű címere. A kapu a bal szélső tengelyben nyílik.
Bem rakparti homlokzata 2+3+2 tengelyes, a Fő utcaival azonos kialakítású, azzal a különbséggel, hogy a második emeleti ablakok pillérekkel osztottak.

Javítják.

Lánchíd (0.086 km)