polgárház
városi polgárház
Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
Lakóház, késő barokk, 1780 körül.
:
Zártsorú beépítésű, az utcával párhuzamos tengelyű, egyemeletes, részben alápincézett épület. A kapu az épület közepén nyílik, mely kosáríves, kőkeretes. A fakapu középvonalában egyenes záródású személyi bejáró látható. Az emeleti előtérbe vezető félköríves alaprajzú lépcső a kapualj végéből nyílik. A kapu zárókövén 1815-ös évszám. A főhomlokzat 4 tengelyes. A földszinten a kapu bal oldalán egyenes záródású boltajtó, míg jobb oldalán a pinceablak felett egyenes záródású, kőkeretes, rátétes díszítésű vastáblás ablak. Az osztópárkány felett az emeleten lévő faltükrökben az ablakok egyenes záródásúak, kőkeretesek. Az ablakok szemöldökkeretében középen, szembeforduló kis voluták láthatóak.

Sajnos ennél az épületnél erőteljes romlás figyelhető meg az elmúlt négy évben. Valószínű a galéria elköltözött és igazából nincs gazdája az épületnek. A fal felvizesedése már elég nagy területet lefed, sok helyen a festék is pereg.

Kossuth u. (0.025 km)
Boros-ház (0.154 km)