Erdődy-vadászkastély

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
Volt gr. Erdődy-féle vadászkastély, eklektikus, 1872.
:
Parkban szabadon álló, T alaprajzú egyenletes épület. A T szárainak csatlakozásánál kiugró falszakaszokkal, a tető fölött huszártoronnyal. A K-Ny-i keresztszárny homlokzatán nagyméretű, a földszinten egyenes, az emeleten szegmentíves nyílások. teteje kontyolt másik végén oromzatos nyeregtetős bádogborítású, gerincén fából karcsú deszka tornyocska, az épület jellegzetes része.

Végre jó kezekbe került a vadászkastély, megvette egy magánszemély, aki intenzív és teljeskörű felújításba fogott. A munkálatok 1 éve kezdődtek: ez idő alatt elvégezték a szigetelést, megoldották a statikai poroblémákat, a külső falakat felvakolták, lefestették, az épületbe bevezették a vizet, felszerelték a padlófűtés elosztóit, lefektették a keringtető rendszer elemeit.
Most a belső térben dolgozik egy kb. 8 fős csapat.
A kúria méretei, arányai nagyon kellemesek, örvendetes, hogy a pusztulástól megmenekül.