Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
rövid leírás:
R.k., volt pálos templom, barokk, 1720. Berendezés: keresztelőkút, két intarziás stallum, faragott padok, barokk, 1730 körül. Sekrestyeszekrény, copf, 18. sz. vége; két szobor és körmeneti kereszt, 18. sz.
:
A templom nem önmagában áll, hanem szentélynek északi oldalához a volt pálos kolostor megmaradt szárnya csatlakozik.
A templom egytornyos, keletelt szentélyű, bejárata keletről nyílik, északról a bejárata a kolostoron átfaragott kartus díszes ajtón nyílik. A templom főhomlokzatának rendkívül dekoratív meghatározó eleme a toronyban folytatódó, hangsúlyosan kiugró középrizalit. A torony törtvonalú sisak teteje, falfülkéje függönyíves párkánya gazdag pilaszter tagokon kompozit fejezetek szép barokk stílusúak. A kosárívvel záródó bejárati ajtó szemöldökök a pálosok címere: két oroszlán között pálmafa.
A karzat magasságában három félköríves záródású, gazdag rokokó plasztikával keretelt ablak nyílik.
A templom teteje vörös hódfarkú pala és bádogfedésű.

Alapvetően jó állapotban van a templom, különösen a nyugati, bejárati oldala, a toronyrész hibátlan. Az északi falon, hajó lábazatán a vakolat hólyagosodik, egy részen már le is vált.