Lakóház, eklektikus, Hauszmann Alajos, 1892, saját használatra.
:
Zártsorú beépítésben álló háromemeletes, historizáló lakóház.
Várkert rakpart felőli főhomlokzata a Dunára néz, 1+3+1 tengelyes, konzolos főpárkány zárja le. A homlokzat középtengelyében, az első és második emeleten zárterkély emelkedik ki a homlokzati síkból. A szélső tengelyeket, melyen kettős ablakok nyílnak, az emeleteken végighúzódó falisávok tagolják. A földszinten félköríves, armírozott keretelésű ablakok nyílnak. Az első emelet szélein balusztrádos erkélyek vannak, melyekre közös timpanon alatti kettős nyílások vezetnek. A közbenső ablakok erős szemöldökpárkánnyal díszítettek. A felsőbb szinteken vakolatkeretelésű ablakok nyílnak, a harmadik emeleten a közbensők is kettős nyílások, a középső a zárterkély fölötti balusztrádos erkélyre vezet. A színes mázas cseréppel fedett meredek nyeregtetőn a középtengelyben, gazdagon díszített oromzatban tetőtéri ikerablak nyílik. Kétoldalt egy-egy kő obeliszk és eredeti delfines-vízköpős eresz-kialakítás.
A Döbrentei utca felőli homlokzat egyszerűbb, a földszint és a második emelet fölött erőteljes öv- és könyöklőpárkányok tagolják, a közbenső szintek falsíkja nyerstégla. Itt a nyílások hasonlóak a dunai homlokzaton lévőkhöz, de zárterkély nélkül. A földszinten gerendázattal osztott félköríves nyílások sorakoznak, a második és negyedik keskenyebb. A bal szélső tengelyben nyílik a mélyített kapu, eredeti, díszes rácsozatú kapuszárnyakkal.

Nagyon szépen felújították a Várkert rakpart felőli homlokzatot. A Döbrentei utca oldalán a helyzet változatlan.

Rác fürdő (0.186 km)