Görög katolikus templom

g.kat. templom
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
Gör. kat. templom, késő klasszicista, 1868.
:
3 tengelyes Ny-i homlokzatán félgömb kupolával fedett homlokzati toronnyal, tetején hármas keresztel. Függőlemezes fejezetű pilaszterekkel tagolt mezőkben alul: egyenes záródású vakolatkeretelésű ajtó, 2 oldalt szegmensívű fülkékkel. A karzat magasságában középen lunetta, kétoldalt kötényes fekvő, téglalap alakú ablakok. Tornyon a tetőtér magasságában 1 kör alakú, a harangháznál félköríves ablakok. Egy szélesebb és egy keskenyebb függőlemezből álló párkány. A K-i oldalon 2 nagyméretű félköríves ablak. Nyújtott egyenes záródású, lekerekítet sarkú szentély oldalain a hajóéval megegyező ablakokkal. A Ny-i homlokzat megegyezik a K-ivel Ny-on a szentély mellett jellegtelen lapos tetős sekrestyetoldalék.

A templomot változatlan állapotban találtam. A nyugati oldalon lévő sekrestye toldalékot lebontották, valószínű újabb építése.