Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
Lakóház, ún. Petőfi-ház, klasszicizáló késő barokk, eklektikus átépítéssel.
:
Zártsorú beépítésben álló, U alaprajzú egyemeletes épület. Részben alápincézett nyeregtetős, cseréppel fedett. A szimmetrikus utcai homlokzaton egytengelyes enyhe kiülésű középrizalitban nyílik a félköríves kapu, felette kovácsoltvas mellvédű erkély. A rizalit emeleti szakaszán konzolsoros párkány és alatta mellvédet hordó pilaszter pár szegélyezi. Az oldalszakaszon a földszinten 2-2 egyenes záródású üzletajtó és kirakatnyílás. A 2. emeleten 2-2 gazdagon keretelt egyenes záródású ablak.

Sajnos, a 2010-es jelentés óta nem történt semmi beavatkozás, ezért ma már nem csak az erkélyen, de az épület többi felületén is pereg, hullik a vakolat. A kapu is megérdemelne egy kis gondozást. A belső udvarban egyedül a kőkonzolokon nincs hiba.

Megyeháza (0.060 km)