Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
Lakóház, barokk eredetű, 19. sz.-i átépítéssel.
:
A lakóépület zártsorú beépítésű, egyemeletes, "L" alaprajzú épület, nyeregtetős, hódfarkú cseréppel fedett.
Keleti főhomlokzata 2+3 tengelyes. Földszintjének déli részén nyílik a kőkeretes kétszárnyú kapu. A földszinti rész sávozott vakolatdíszítés. Az emeleten a kapu fölött ablak. A földszinti és az emeleti ablakok vakolat keretelésűek, egyenes záródásúak, hangsúlyos könyöklő párkánnyal. Az északi homlokzat hasonló kiképzésű. A földszinten itt is nyílik bejárat.
A tetőn újonnan kialakított tetőablakok. Udvari homlokzatának dél-nyugati sarkán kőkonzolon nyugvó, vaskorlátos függőfolyosó.
A 8486-os hrsz-ú telken mára már elbontották a nyugati beépítést, és egy modern részben folytatódik a leírt épület.

Sajnos az épület Szemere úti frontján semmiféle javító beavatkozás nem történt. A földszinti felületen a lábazat és a kapu állapota tovább romlott, az emeleti részen az esőcsatornából folyik le a szennyezett víz. Igen nagy forgalmú úton áll, az elpiszkolódásának ez is az egyik oka.
A Papszerre nyíló fal tiszta, rendezett, az új épületrész felépítésével rendbehozták ezt is.