Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
Lakóház, 19. sz. Udvari szárnyában lakott Déryné.
:
Az utcavonalra merőlegesen álló, földszintes, "U" alaprajzú, részben alápincézett, kontyolt nyeregtetős, cserépfedésű épület.
Főhomlokzatán három, egyenes záródású jellegtelen ablak, valamint Déryné emlékét idéző tábla. A keleti, udvari homlokzatán a bejárat beugróból nyílik.
A telken még egy jellegtelen melléképület áll.

A 19. században épült kontyolt nyeregtetős ház utcai homlokzata késő eklektikus, 20. század eleji vakolatdíszítéssel, mára valójában elveszítette karakterét. Két utcára néző szoba van benne, az udvari homlokzata tornácos.
Az udvari szárnyban lakott utolsó éveiben Déryné Széppataki Róza testvérével, Johannával (Kilényi Béláné). Együtt bérelték ezt a lakást.
Az utcai homlokzat festése elpiszkolódott, az udvari falon hullik-mállik a vakolat. A kertben nincs nyoma annak, hogy valaki gondozná ezt a portát.

Zenepalota (0.276 km)