Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
Lakások és irodák, romantikus-eklektikus, 1860 körül.
:
Zártsorú beépítésű, nagyméretű, "U" alaprajzú, alápincézett, egyemeletes épület. A 2+3+2 tengelyes homlokzat keleti, földszinti végében félköríves kocsibejáró, faragott kapuszárnyakkal. A földszinti félköríves záródású, nyúlánk ablakokat enyhén tagolt vakolatkeret veszi körül. A földszintet és az emeletet kétrészes övpárkány választja el, amelynek alapmotívuma ágakból, levelekből és rozettákból komponált. Az utcai homlokzaton a középrizalit középtengelyéből két, volutás konzolra ültetett, balluszteres erkély ugrik ki. Az emeleti zónában a szélső szakaszokon félköríves ikerablak található. Az emeleti ablakokat erős kiülésű, akrotérion motívummal koronázott virágdíszes vakolatdísz zárja le. Az állatfejes konzolok által határolt szemöldökmezőben arabeszkes-fonatos mértani motívumok kaptak helyet. Ez alól kivételt képez a középső tengely kompozit fejezetes pilaszterei között elhelyezkedő, klasszicizáló, szimmetrikus akantusz dísz.
Az erősen kiugró koronázó párkányt volutás álkonzolok támasztják alá, amelyeket fogsor, illetve pálcás mezőkbe zárt tárcsamotívumok támasztják alá.
Az épület nyeregtetős, cserépfedésű.
Udvari homlokzatának keleti szárnyán vaskorlátos, kőkonzolos függőfolyosó fut végig. Az udvari homlokzat nyugati sarkában kőkonzolos, vaskorlátos függőfolyosó.

A kaput zárják, az udvari homlokzatot nem tudtam megnézni. Az utcai front vakolata, díszítményei; az erkély és a konzolok rendben vannak.
Most az ablakokat kellene felújítani, a régi festés töredezett.

Zenepalota (0.009 km)