Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
Szt. Anna-templom, klasszicizáló késő barokk, 1828. Berendezés: oltár, szószék, késő klasszicista.
:
A templomkertben szabadon álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású templom, a szentély keleti és nyugati oldalán hozzáépített sekrestye.
Nyeregtetős, palafedésű épület.
Főhomlokzatának középrésze rizalit szerűen enyhén előre ugrik, szélein pilaszterek, középen mélyített falmezőben konzolos szemöldökpárkánnyal díszített bejárat, melyhez lépcső vezet. A bejárat egyszerű, faragott, fa kapuszárnyas. A bejárat felett félköríves záródású, záróköves ablak van. A főpárkány felett íves féloromzatok adják az átmenetet az övpárkányon emelkedő toronyhoz. Ennek saroklizénákkal közrefogott oldalain félkör-záródású zsalus harangablakok. Óraíves, erőteljes párkányon emelkedik a párnatagos bádogsisak. A templom nyugati oldalán egyenes záródású oldalbejárat.
A templomkertben egyszerű kőkereszt áll.

A templom leírásához érdemes hozzátenni, hogy ennek tornyán volt az első köztéri óra a városban. Kiemelt helyét mutatja, hogy előtte volt az első miskolci villamos egyik végállomása 1897-től 1905-ig, valamint a lillafüredi kisvasúté is 1973-ig.
Az oltár képe 19. századi ismeretlen festő Szent Annát ábrázoló műve. Orgonája Angster József gyárában készült 1894-ben, amelyet később átalakítottak.
A hajóba négy, szenteket megjelenítő színes üvegalakon át jön be a fény, melyek közül az egyik Szent Mihály arkangyalt, a másik három egy-egy szentet ábrázol. Ezeket egy-egy család készíttette el a templom javára.
A templom állapota kifogástalan, a kertje mindig frissen gondozott.

Zenepalota (0.953 km)