Gyógyszertár és lakások

egészségügyi és szociális épület
gyógyszertár
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
Gyógyszertár és lakások, késő barokk, 19. sz. eleje. Emelettel bővítve a 19. sz. közepén.

A hejőcsabai volt gyógyszertár, a Csabai-kapu legszebb épülete még romló állapotában is. Tornácos, árkádos ház a boltíves ablakaival kilóg a környezetéből, a 60-, 70-es években modernnek számító, mára egyáltalán nem fényes üvegtáblás épületek sorából. Az épület úgy áll, mintha véletlenül odapottyantották volna, a forgalmas út ránőtt, még járdányi helyet sem hagyott. Főhomlokzata ezért vaskerítéssel van lezárva, előtte még elsétálni sem lehet.
A maga idejében előkelő rezidencia, egyes feltételezések szerint még vámház is lehetett.
A szocialista városrendezésnek majdnem áldozatul esett, mert útban volt a 3-as út szélessítésekor, de végül csak letettek az elbontási tervtől, pedig már a kisajátítás is megtörtént. Felmerült, hogy "odébb gurítják", de erről le is mondtak rögtön a magas költségek miatt. Inkább az egyenesre tervezett utat kanyarították el egy kicsit.
A 105 nm-es földszintjén patika, emeletén az SZTK vényellenőrző részlege működött az 1995-ös privatizációig. 2009 óta az épület magára hagyva, kihasználatlanul áll.

Erőmű (1.270 km)
Kollégiumok (1.449 km)