Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
Lakóház, barokk eredetű, 18. sz. közepe, eklektikus, 19. sz.-i átépítéssel.
:
Zártsorú beépítésű, "L" alaprajzú lakóház. Földszintes, részben alápincézett épület. Utcai homlokzata középrizalitos, vakolatkeretezésű ablakokkal. A homlokzat szecessziós virágdíszű. A kapu az épület jobb oldalán nyílik, a kapukeret kőből faragott, szőlős, indás díszítésű. Az épület nyeregtetős, cserépfedésű.
Az épület udvari homlokzatának jellegzetessége, hogy a nyugati épületszárnyon toszkán oszlopos tornác fut végig.
A 2615 helyrajzi számú telken jellegtelen, bontásra ítélt lakóépületek állnak a leírt épületen kívül.

2010.06.30 12:24 guess.who állapot: 5 - koordináta: N 48° 6,377' E 20° 47,066' - pont: 6

A homlokzati részen viszonylag szép állapotú épület, bár a lábazaton már láthatók vakolatrepedések, beázások - és sajnos firkák is. A főkapu mögötti boltozott kocsibehajtó lábazatán már jóval nagyobb vakolatpergések vannak (ami főleg azért érdekes, mert ott eső nemigen éri a falat)...

Jelenleg a város polgármesteri hivatalának kulturális és vendégforgalmi osztálya működik benne.

Rendház (0.098 km)