Mezőkövesd Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, szentélye gótikus, 15. sz. Hajója és tornya a 18. sz.-ban épült, átalakítva 1873-ban. Tornya magasítva 1898-ban.
:
A kerített. emelt helyen álló, kereszt alaprajzú templom hajója Észak Déli hossztengelyű, mindkét végén poligonális záródású. A hajóhoz Kelet felől csatlakozik a középkori templom gótikus szentélye poligonális záródással, támpillérekkel erősítve, amely jelenleg kápolnaként üzemel. A kápolna mindkét oldalán 1-1 melléktér. A hajó nyugati oldalán lévőkeresztszárny középrizalitjában áll a torony.
A hajó déli kapuja előtt Nepumuki Szt. János szobor, 1779. , és kőkereszt, 1854. , Mindkettő felújítva.
A templomkertben áll a plébániaház.

2015.06.13 09:01 Kimberli1 + Imi30 állapot: 5 - koordináta: N 47° 48,713' E 20° 34,433' - pont: 8

Érdemes a barokk templomot belülről is megnézni, mert csodálatosan szép. A kánikulában meg kifejezetten jól esett a bent lévő kellemesen hűvös levegő. Az épület és a környezete is nagyon szépen rendben van tartva.